FC Twente speelt zondagmiddag (16.45) de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De 47e ontmoeting tussen beide teams. (W13- G17 - V16)
Terug in de tijd...


De thuiswedstrijd tegen Sparta is zondagmiddag geëindigd in een gelijkspel. Sparta kwam na rust op voorsprong door een doelpunt van Fred Friday. In de slotminuten maakte Haris Vuckic gelijk. FC Twente ging op jacht naar de winnende goal, ondanks een schot tegen de lat van Danny Holla in de slotseconden, bleef het bij 1-1.


Danny Holla en Gertjan Verbeek over de zeer belangrijke wedstrijd zondagmiddag tegen naaste concurrent Sparta.


In september werd het maatschappelijke project 'Supporter van elkaar' van FC Twente, Scoren in de wijk afgetrapt. Hierbij worden Enschedese gezinnen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op verschillende gebieden geholpen.

Ondertussen is het project de opstartfase voorbij en worden er al vele activiteiten ondernomen met de deelnemers. Deze week werd er, vooral voor de kinderen uit de gezinnen, een vlogworkshop bijgewoond.


Afgelopen week brachten Hooiveld, Hengelman, Van der Heyden, Laukart en Fredrik Jensen een bezoekje aan de kinderafdeling van het MST. Daar werd ze onder andere het hemd van het lijf gevraagd middels een balspel met vragen.


Adam Maher kwam in de winterstop naar FC Twente. De middenvelder wilde weer minuten maken in de Eredivisie, nadat dat er bij PSV niet van kwam. Hij koos bewust voor een weerzien met Gertjan Verbeek, waar hij eerder bij AZ al mee samenwerkte.

Sinds zijn komst speelde hij alle wedstrijden en blonk hij vooral uit in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Cambuur.


Zondag staat het belangrijke thuisduel tegen Sparta op het programma. Een treffen met de hekkensluiter en dus een rechtstreeks zes-punten-duel. Jij bent er zondag toch ook bij in De Grolsch Veste om de ploeg te steunen!


De uitwedstrijd tegen Ajax is geëindigd in 2-1. Justin Kluivert opende na drie minuten de score. Na rust maakte Adnane Tighadouini gelijk. Kort na de 1-1 kreeg Ajax een strafschop. Vanaf elf meter bracht Lasse Schöne de stand op 2-1. Ondanks enkele kansen in de slotfase bleef het bij de kleine nederlaag.


Vanmiddag om 12.30 uur speelt FC Twente uit tegen Ajax Waar de Tukkers de punten vooral nodig hebben in de strijd om lijfsbehoud, heeft Ajax de punten hard nodig om in het spoor van koploper PSV te blijven.


De naam Jensen prijkt al ruim 1,5 seizoen op het wedstrijdformulier. Fredrik Jensen welteverstaan. Maar de afgelopen wedstrijden heeft oudere broer Richard zich daarbij gevoegd. Want sinds de start van de tweede seizoenshelft staat hij in de basis.


FC Twente speelt zondagmiddag (12.30) de uitwedstrijd tegen Ajax. Terug in de tijd...


FC Twente heeft woensdagavond in De Grolsch Veste de competitiewedstrijd tegen AZ met 0-4 verloren. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Alireza Jahanbakhsh na tien minuten een strafschop verzilverde. FC Twente maakte met name in het eerste gedeelte van de tweede helft aanspraak op de gelijkmaker. Zo stuitte een inzet van Haris Vuckic op de doellijn nog op de voeten van Jonas Svensson. Na zeventig minuten moest de ploeg met tien man verder nadat Cristian Cuevas na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Via Wout Weghorst (twee keer) en opnieuw Jahanbakhsh liep AZ in de slotminuten uit naar 0-4.


Adam Maher is door de supporters verkozen tot Speler van de Maand januari!

Stem mee via fctwente.nl/manofthematch en maak kans op unieke prijzen.


FC Twente speelt woensdagavond (18.30) een thuiswedstrijd tegen AZ. Terug in de tijd...


De grootste FC Twente-supporter uit Chili is deze week voor even terug in Enschede. Kristoffer Serey (35) beleefde twee jaar geleden een bijzondere dag in De Grolsch Veste na een ontmoeting met voormalig speler Felipe Gutiérrez. Sindsdien heeft hij een hechte band met de club en enkele supporters. Nu Kristoffer weer even in Twente is, mocht een ontmoeting met zijn landgenoot Cristian Cuevas natuurlijk niet ontbreken.