Kjeld Nuis wist vrijdag tot zijn grote vreugde zijn tweede titel van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea uit het vuur te slepen. De Nederlander reed geen vlekkeloze 1000 meter, maar met wat hulp uit onverwachte hoek was het wel een gouden race.


Schaatser Kjeld Nuis is vrijdag in het Holland Heineken House door zijn voorganger Stefan Groothuis gehuldigd. Nuis haalde vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille. Eerder pakte de schaatser al goud op de 1.500 meter.


Tijdens de winter de voeten in de schaatsen, tijdens de zomer op de trappers. Een aantal atleten manifesteerde zich in meer dan één sport. Bekijk de meest bijzondere sporters die zowel op Winter- als Zomerspelen actief waren.


Deze week in Aftrappen: PSV presteert slecht in de Kuip, Kluivert behoort tot de beste talenten van Europa en FC Twente strijdt tegen degradatie bij FC Utrecht.


NU.nl blikt iedere dag vooruit op de verschillende sportonderdelen van de Olympische Spelen. In de vijftiende aflevering: de allerlaatste medaillekansen voor Nederland bij de massastart en bij het snowboarden.


NU.nl-columnist Frank Heinen brengt een ode aan de Nederlandse gouden medaillewinnaars in Pyeongchang. In deze aflevering: het goud van Kjeld Nuis op de 1000 meter.


Schaatser Kjeld Nuis keek het filmpje waarin zijn zoon hem op televisie herkent dagelijks terug.


Suzanne Schulting reed donderdag in een 1000 meter-finale vol wereldtoppers naar de winst en werd zo de eerste Nederlandse olympisch kampioen in het shorttrack. De onverwachtse medaille van Schulting wordt goed gevierd in het Holland Heineken House.


NU.nl-columnist Frank Heinen brengt een ode aan de Nederlandse medaillewinnaars in Pyeongchang. In deze aflevering: Suzanne Schulting die donderdag op de 1000 meter shorttrack op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang verrassend goud veroverde.


De Olympische Spelen zijn vaak hand in hand gegaan met verboden middelen. Omvangrijke schandalen, maar ook gevallen die wat knulliger van aard waren. Bekijk drie opmerkelijke dopingverhalen uit de historie van de Winterspelen.


Ferruccio Lamborghini overleed op 20 februari 1993, deze week exact 25 jaar geleden. De Italiaan vergaarde wereldfaam met zijn sportauto's. Bekijk drie legendarische modellen die veelvuldig in films te zien waren.


Kramer ergerde zich aan het rumoer in de zaal van het Heineken House toen hij werd gehuldigd voor zijn zege op 5 kilometer. De schaatser zei vervolgens tegen het publiek dat hij er 'voor hen' was en dat hij ook 'weg kon gaan'.Afrojack gaf op Rotterdam CS een verrassingsoptreden vanwege zijn nieuwe single. Daarna had hij tijd voor een spelletje Nooit/Ooit.


De discussie over wapens laait op in de Verenigde Staten. Wat moest er in andere landen gebeuren om te zorgen dat de wapenwetten daar werden gewijzigd?