Dak van seniorenflat blijft open staan tijdens regenbuien


http://gld.nl/gbcV

#Arnhem #seniorenflat #omroepgld">ARNHEM - Bij een flinke bui regent het in bij seniorenflat Tuinstede in Arnhem. De bewoners zijn daar niet blij mee en vinden dat woningcorporatie Vivare te langzaam is met het oplossen van het probleem.

http://gld.nl/gbcV

#Arnhem #seniorenflat #omroepgld

Bureau GLD 19 juni 2019


https://www.omroepgelderland.nl/bureaugld ">Deze week hoopt de politie op jouw hulp bij onder meer het oplossen van een woningoverval in Nijmegen, de diefstal van elektrisch gereedschap uit een bedrijfswagen in Westervoort en een winkeldiefstal.
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/bureaugld

GLD Nieuws 19 juni 2019 - Woensdag 19 juni


https://www.omroepgelderland.nl/gldnieuws ">- Veluws wolvenpaar heeft jongen
- Bestuurders zwembad geven het nog niet op
- Rapport jeugdzorg doet pijn bij slachtoffers

Presentatie: Erik van der Pol
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/gldnieuws

'Kapotgemaakt' in Gelderse instelling; tienermoeder zag dochter nooit meer


http://gld.nl/VqaM

#Apeldoorn #jeugdzorg #omroepgld">APELDOORN - Het rapport van Commissie de Winter over geweld in de jeugdzorg doet pijn, veel pijn. Dat zeggen slachtoffers die vroeger zijn mishandeld en misbruikt in Gelderse instellingen. Door het rapport komt oude pijn naar boven. Zoals bij Gerrie van de Put (63) die in de Rekkense Inrichtingen zat. Nu pas praat zij over haar trauma's.

http://gld.nl/VqaM

#Apeldoorn #jeugdzorg #omroepgld

Kijk op Gelderland 19 juni 2019


https://www.omroepgelderland.nl/kijk-op-de-regio ">Kijk op Gelderland is een nieuwsblok direct na het NOS Journaal van 18.00 uur op NPO 2 en wordt iedere werkdag uitgezonden. Drie maanden lang krijgen inwoners van Gelderland een regionaal nieuwsprogramma te zien.
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/kijk-op-de-regio

'Coehoornpark dicht tot gemeente gaat handhaven'


ARNHEM - In Arnhem zijn ze de vernielingen bij het Coehoornpark helemaal zat. En daarom is het park voorlopig gesloten. 'Totdat de gemeente gaat handhaven', zo vertelt beheerder Paul de Bruijn.

#Arnhem #Coehoornpark #Omroepgld

Zilveren Penseel voor Yvonne Jagtenberg


http://gld.nl/C4zF

#Doorwerth #ZilverenPenseel #Omroepgld">ARNHEM - Kinderboekenillustrator Yvonne Jagtenberg uit Doorwerth dacht dat ze woensdagmorgen naar basisschool Het Mozaiek in de Arnhemse wijk Malburgen was gekomen om te signeren. Tot haar verrassing kreeg ze de prestigieuze Zilveren Penseel uitgereikt voor haar boek Mijn wonderlijke oom. 'Ik was helemaal overdonderd.'

http://gld.nl/C4zF

#Doorwerth #ZilverenPenseel #Omroepgld

Gelderland Sport 19 juni 2019 - Op weg naar Tokyo


https://www.omroepgelderland.nl/gelderlandsport ">Op Papendal, een plek in de bossen bij Arnhem, worden sporters klaargestoomd om straks in Tokyo te kunnen schitteren op de Olympische Spelen. De laatste jaren haalt Nederland gemiddeld 20 medialles op de Olympische Spelen. En dat is veel voor zo'n klein landje als Nederland. Hoe krijgen wij dat toch voor elkaar? In het nieuwe programma van Gelderland Sport gaan we op zoek naar de geheimen van Papendal.
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/gelderlandsport

VIDEO | Wolvenpaar op de Veluwe heeft drie welpen


http://gld.nl/LTUu ">- De wolvin op de Noord Veluwe heeft zeker drie welpen geworpen. Dat meldt de provincie Gelderland woensdag. De welpen zijn waarschijnlijk rond april geboren. De jonge wolven zijn al zo'n twee maanden oud.

http://gld.nl/LTUu

Zwembadbestuur Culemborg ziet nog kansen


http://gld.nl/YPi4 ">CULEMBORG - Ze willen wat meer tijd. Het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg hoopt met een plan te komen om het zwembad rendabeler te laten draaien. De zaak laten overnemen door een commerciele partij behoort daarbij nadrukkelijk tot de opties.

http://gld.nl/YPi4

Brownies&downieS in Harderwijk zoekt nieuwe 'kanjers'


http://gld.nl/T2Sv

#brownies&downies #harderwijk #omroepgld">HARDERWIJK - Ze zijn nog maar een maandje open, maar het loopt al storm bij Brownies&downieS in Harderwijk. Het lunchcafe midden in het centrum draait zo goed dat ze op zoek zijn naar meer 'kanjers' om te helpen in de bediening.

http://gld.nl/T2Sv

#brownies&downies #harderwijk #omroepgld
"