- Gijzelnemer Arnhemse Klarendal voor de rechter
- Ziekenhuis start actie voor bedfiets
- Benefietactie voor nieuwe bouwtent in Lichtenvoorde

Presentatie: Erik van der Pol
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/gldnieuws


DOETINCHEM - Daryl van Mieghem gaf kort voor de wedstrijd aan niet te kunnen starten. De topscorer viel nog wel in en miste een penalty. 'Dat moet gewoon een goal zijn natuurlijk.'

http://gld.nl/aU5q


NIJMEGEN - NEC heeft zichzelf vrijdagavond weer geen goede dienst bewezen. In de topper thuis tegen de nummer drie, Fortuna, werd met 1-1 gelijk gespeeld. De wedstrijd tussen de twee topploegen in de Jupiler League was lang niet om aan te zien, pas tien minuten voor tijd kwam het los toen Fortuna op voorsprong kwam door een blunder van NEC-keeper Delle. Uiteindelijk redde Groeneveld een punt.

http://gld.nl/Hdjn


DEIL - De A15 tussen Geldermalsen en Wadenoijen is rond 22.00 uur weer opengegaan. De weg was zo'n zes uur dicht na een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren.

http://gld.nl/rh9X


ARNHEM - Trainer Henk Fraser van Vitesse stelde vrijdagmiddag bewust de training iets uit om zijn spelers naar de olympische 1000 meter te laten kijken. Schaatser Kjeld Nuis pakte goud. 'Ik had het gevoel dat dit iets kon zijn om te gebruiken.'

http://gld.nl/Isue


DEIL - De A15 tussen Geldermalsen en Wadenoijen is rond 22.00 uur weer opengegaan. De weg was zo'n zes uur dicht na een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren.

http://gld.nl/rh9X


ZUTPHEN - Twee huizen aan de Graaf Ottosingel in Zutphen zijn voorlopig onbewoonbaar door een brand donderdagnacht. Het duurt nog wel weken voordat de bewoners terug kunnen, denkt de veiligheidsregio.

http://gld.nl/N5JA


RHEDEN - Met een stralende glimlach zit Jantje Bongers-van Steenbeek in Rheden achter haar gebakje met '109' erop. 'Ben ik de oudste inwoner van Gelderland, echt?', vraagt ze vol ongeloof. Maar de aandacht vindt ze gezellig. En ze vindt het een enorme eer dat de burgemeester haar komt feliciteren. Met rozen en bonbons. 'Ik snoep niet veel, maar bonbons vind ik heerlijk', zegt ze met een ondeugende blik.

http://gld.nl/kR5e


Met drie vriendinnen richtte Pieternel van Amelsvoort in Hummelo tien jaar geleden de stichting Diva Dichtbij op. De theatermaakster en zangeres trad als diva op in verzorgings- en verpleeghuizen. Nu zijn er vijftien diva's en divo’s die jaarlijks honderden optredens voor ouderen verzorgen.

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/geldersekoppen


Harm Edens neemt een kijkje in het erotische leven van de koe. In een Achterhoekse stal staat koe Roosje te wachten op de inseminator want de bevruchting van runderen is tegenwoordig afhankelijk van het betere handwerk. De vraag is, vond Roosje het net zo leuk als Harm.

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/geldersekoppen


‘Attamot tamottat’ en ‘joajoa’. Over deze en andere typisch Oost-Nederlandse woorden, humor en gebruiken is een stripalbum verschenen met de titel: Ofneethan Naober Gait. Het bijna 50 pagina’s tellende album van illustratoren Derk-Jan Rouwenhorst en John Post gaat over vrijetijdsbezigheden als klaotscheet’n, waarbij niet op een foezeltje meer of minder wordt gekeken. Daarnaast is er ook een speciaal kwartet in dialect verschenen. De 1e oplage van 3000 exemplaren is reeds ‘uutverkocht’.

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/geldersekoppen


In het plattelandscafé in Gelselaar verzamelen zich met enige regelmaat een aantal Achterhoekse dichters die woorden aan het landschap proberen te geven. In het najaar werd een poëzieroute uitgezet die voerde langs bijzondere plaatsen die werden omlijst met een gedicht. Dit jaar hebben de dichters het plan opgevat om de schooljeugd aan het dichten te krijgen.

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/geldersekoppen


Kevin Hausser hoopt als nummer 3 van de VVD Berkelland in de raad te komen. Als docent geschiedenis op het Assink Lyceum brengt hij leerlingen in 2 VWO alvast wat beginselen bij over de gemeentepolitiek. Met een speciale gast.


De stembus rijdt door de provincie. Wat speelt er in uw dorp op stad? De derde uitzending van Gelderland Stemt komt uit Doetinchem.
Dit filmpje komt uit de uitzending van Gelderland Stemt op 23 februari.


Wat willen mensen op straat van de politieke partijen na de gemeenteraadsverkiezingen? Angelo Damen peilt de stemming in Zelhem.
Dit filmpje komt uit de uitzending van Gelderland Stemt op 23 februari.