Mag Vis à Vis op de huidige plek blijven?


Europese verkiezingen door de provincie


Het opkomstpercentage voor de Europese verkiezingen is rond het middaguur het hoogst in Noordoostpolder. 13,33 procent van de kiesgerechtigden is daar naar de stembus geweest. De gemeente wordt op de voet gevolgd door Zeewolde met 13 procent. Urk, Dronten en Lelystad blijven steken rond de 9 procent. Van Almere is het opkomstpercentage nog niet bekend.

Aernout op de Libelle Zomerweek


Tot en met woensdag 29 mei staat het Almeerderstrand weer helemaal in het teken van de Libelle Zomerweek!

Geniet van een uniek dagje shoppen, lachen met vriendinnen, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven, Libelle-columnisten en schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten en nog veel meer! Natuurlijk is Aernout Pleket van de partij!

Nieuwe films in de Flevolandse bioscopen!


Zijn de titels van de nieuwe films die vanaf vandaag in de Flevolandse bioscopen draaien. Jules Wolthuis komt langs om er van alles over te vertellen.

Waarom moeten we vandaag stemmen?


Met financieel specialist Ab Flipse nemen we de volgende zaken door:

-De KoopKanskaart 2019

-De verkiezingen voor het Europees Parlement.

Binnenkort in het theater


Wat staat er binnenkort op de planken van poppodium Corneel in Lelystad? Je hoort het van Ahylja Elbers.

Nieuwbouw voor negen basisscholen Lelystad


Negen basisscholen in Lelystad krijgen als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt de komende jaren een nieuw onderkomen. In de meeste gevallen gaat het om nieuwbouw op de huidige locatie, een enkele keer gaan twee scholen samen verder in één pand.

'Sluiting de Kubus hoeft geen ramp te zijn voor cultuurlessen'


Een eventuele sluiting van cultureel centrum de Kubus in Lelystad hoeft geen ramp te zijn voor het aanbod van cursussen in de kunst- en cultuursector. Dat zegt de initiatiefnemer van de Almeerse Coöperatie Kunstzinnige Vorming. In Almere, waar zes jaar geleden hetzelfde gebeurde met kunstcentrum De Kunstlinie, zijn musici en kunstenaars voor zichzelf begonnen.

Dit is Flevoland van 22-05-2019


Magazine met nieuws sport en achtergronden.

- Leefbaar Lelystad en de PVV willen cultureel centrum De Kubus opheffen.
- Zorg- en kinderboerderij De Stekplek op Urk wordt verplaatst naar de nieuwe Zeeheldenwijk.
- Natuurgebied Trintelzand in het Markermeer wordt flink uitgebreid.
- Voetbaltrainer Henk Brugge uit Emmeloord is trots op de Europese titel van Oranje onder 17 jaar.
- Flevolandse kandidaten voor Europese verkiezingen stellen zich voor.
- Serie: Almeers theatergezelschap Vis à Vis werkt toe naar try-out van nieuwe voorstelling ROBOT

Leefbaar Lelystad en PVV willen De Kubus opheffen


Als het aan Leefbaar Lelystad en de PVV ligt, houdt cultureel centrum De Kubus op te bestaan. De partijen stellen voor om de taken en functies van De Kubus over te brengen naar de verschillende Multifunctionele Accommodaties (MFA's) in de stad.

Op deze Flevolanders kun je op 23 mei stemmen tijdens de Europese Verkiezingen


Nog een dag te gaan tot de verkiezingen voor het Europees Parlement. Morgen kunnen we stemmen. In aanloop naar deze verkiezingen gaan we langs bij enkele Flevolandse kandidaten die op de kieslijst staan. Arend Dubbelboer praat met Tjitske Hoekstra (SP), Emmy van der Kleij (50PLUS) en Jerzy Soetekouw (PvdA).

Henk Brugge trots op Europese titel Oranje


Trainer Henk Brugge uit Emmeloord is trots op de Europese titel die hij dit weekend in Ierland won met Oranje onder 17 jaar. De Emmeloorder was bij de Europese eindronde in Ierland de assistent van bondscoach Peter van der Veen. De Nederlandse voetbaltalenten waren zondag in de finale in Dublin met 4-2 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Italië.

Verkiezingstour: Jerzy Soetekouw


Ook vandaag maken we kennis met een aantal Flevolandse kandidaten voor de Europese-Parlementsverkiezing van morgen. In totaal staan er 10 op de lijsten. Jerzy Soetekouw, wethouder in Almere, staat op nummer 21 op de lijst PvdA/Europese Sociaaldemocraten.

Verkiezingstour: Emmy van der Kleij


"