Ministers Ollongren en Wiebes bezoeken Westwerwijtwerd


Ministers Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zijn donderdagochtend aangekomen in het aardbevingsgebied. Ze komen naar aanleiding van de aardbeving van woensdag in Westerwijtwerd. Ze praten met betrokkenen en bestuurders over de gaswinning.

900 kilometer in een Dodge uit 1942


Menno Keizer maakt een reis van 900 kilometer in een Dodge uit 1942 naar Normandië

Herman Sandman: Het leven is een printer


Printerproblemen op de redactie. Lade 1 is leeg, maar er bestaat geen lade 1. "Heb altijd al gedacht dat ik in een open inrichting werk."

Onze columnist Herman Sandman leest iedere week een van zijn eerder geschreven columns voor op camera. Vandaag: Lade 1.

Wereldrecordpoging kleuren in Meppel met 2.400 kinderen


https://bit.ly/2Hwsk8Z " />
Wat begon als een maf idee van tien mannen in Meppel leidde vrijdagochtend tot een nieuw wereldrecord: maar liefst 2461 basisschoolkinderen probeerden tegelijkertijd een kleurplaat foutloos in te kleuren. https://bit.ly/2Hwsk8Z

Voetballers in Eext ontwijken op hol geslagen paard


https://bit.ly/2LIVPtJ " />
Tijdens een voetbalwedstrijd tussen de jeugd van Eext en VAKO gebeurde er afgelopen zaterdag wel iets heel opmerkelijks.
Een losgebroken paard met een menwagen galoppeerde plotseling over het veld. https://bit.ly/2LIVPtJ

'Zou er iets met Herman zijn? Het licht ging hier steeds aan en uit.'


Een lamp zei ‘poef’. Het was half twaalf en Herman Sandman wilde naar bed. Maar de koelkast deed het niet, de koffiezetter evenmin en, erger, er zou die nacht geen iPhone opladen.

Onze columnist leest iedere week een van zijn eerder geschreven columns voor op camera. Vandaag: Meer een pof.

DvhN Focus: Hoe een stalker het leven van een tienermeisje compleet verziekt


Verslaggevers van Dagblad van het Noorden laten in DvhN Focus hun licht schijnen over nieuwsontwikkelingen in het Noorden. Ze gaan in op achtergronden, vertellen over hun werkwijze of geven een inkijkje in de totstandkoming van hun verhalen. Vandaag: Annemiek Meijer

Bramlandt #11 | Appingedam Meet


Honderden autoliefhebbers trokken zaterdag naar Appingdam voor de Automeet. Bram kijkt mee en leert wat "hair tricks" zijn.

In de webserie ‘Bramlandt’ bezoekt Bram Douwes evenementen in Groningen en Drenthe. Wie zijn de mensen die langskomen en waarom zijn ze er eigenlijk?

Behind the scenes Jumping Jack try-out


Op het TT Circuit in Assen gaat vanavond theaterspektakel Jumpin' Jack in premiere. Dinsdag was de try-out, DvhN nam een kijkje.

De voorstelling gaat over het leven van motorlegende Jack Middelburg die in 1980 de koningsklasse van de TT Assen won. De coureur kwam in 1984 om tijdens een straatrace in Tolbert.

Racen in de binnenstad van Assen


Op het Koopmansplein in Assen kun je vanaf nu iedere woensdagmiddag en zaterdag racen met de trapauto's uit het oude verkeerspark.

De langste waterglijbaan ter wereld staat straks in Nooitgedacht


Waterglijbaan Saltato in Hof van Saksen is straks de langste waterglijbaan ter wereld. De nieuwe trechterglijbaan van resort Hof van Saksen wordt als een groot bouwpakket in elkaar gezet

Van fiets naar feest. Hoelang duurt dat?


Hoelang duurt het tijdens bevrijdingsfestival 2019 in Groningen voordat je met je biertje vooraan bij het hoofdpodium staat?
Je kon er dit jaar niet betalen met muntjes.

Herman Sandman: Goed gefloten


Er zit een ethische discussie in het benaderen van wildvreemde kinderen, maar het komt voor dat ik op zaterdagmorgen een jongen of meisje van een jaar of twaalf, dertien, vriendelijk toeknik: ,,Goed gefloten, scheids.’’

Je bent in het water gevallen en dan?


https://www.dvhn.nl/groningen/De-gevaren-van-stadsgrachten-we-staan-er-nauwelijks-bij-stil-is-het-tijd-voor-maatregelen-24419596.html " />
Waarom is de Diepenring in Groningen zo gevaarlijk? Lees het hier:
https://www.dvhn.nl/groningen/De-gevaren-van-stadsgrachten-we-staan-er-nauwelijks-bij-stil-is-het-tijd-voor-maatregelen-24419596.html

De welpjes in Wildlands krijgen een vaccinatie


De welpjes in Wildlands krijgen een vaccinatie van de dierenarts.
"