Terwijl het bij veel glastuinders al volop lente is, komt aardbeienteler Royal Berry in het kassengebied Next Garden (voorheen Bergerden) bij Bemmel nog niet verder dan een herfstachtige aanblik. De aardbeienplanten van vorig jaar krijgen deze week een fikse snoeibeurt van de Poolse werknemers.


Beelden van brand in een ecowoning in Kampen, die was opgebouwd uit hout, stro en leem. In het pand brak op donderdag 15 februari 2018 ’s avonds brand uit. Deze video toont beelden van de eerste uren na de uitbraak van de brand. In de loop van de nacht breidde het vuur zich uit. Op vrijdag resteerde van het gebouw slechts een rokende puinhoop.


De Synode van Dordrecht (1618-1619) begon 400 jaar geleden. De Amsterdamse hoogleraar religiegeschiedenis Fred van Lieburg legt uit wat deze kerkvergadering heeft opgeleverd en hoe die in 2018 herdacht kan worden.


Bangladesh behoort tot een van armste en dichtstbevolkte landen ter wereld. De bevolking is voor 90 procent islamitisch. Christenen vormen allen bij elkaar amper één procent. Toch mogen ze nog vrij samenkomen en stralen ze hoop uit ondanks de vele sociale en economische problemen.


Hoe haal ik de drone van mijn tegenstander neer? Dat was de vraag voor de teams die elkaar dinsdag met drones bevochten op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk.


In Amsterdam hield Paula Schot vrijdagavond haar eerste debat als lijsttrekker voor de SGP. De 24-jarige vrouw stond tamelijk alleen in haar pleidooi voor een meer terughoudend drugsbeleid.


De Urker Zangers bestaan een halve eeuw. Het mannenkoor, dat lange tijd werd gedirigeerd door Frits Bode, staat sinds 2000 onder leiding van Jacob Schenk. Het zingt een breed repertoire. Impressie van een repetitie in sporthal De Vlechttuinen.


Niet alleen de melkveehouder, maar ook de 50 koeien zelf genieten zichtbaar als ze donderdag naar buiten mogen. Hoewel het vrij ongebruikelijk is om koeien in de winter naar buiten te sturen omdat het gras weinig voedingsstoffen bevat, doet biologisch boer Villier dit bewust.


Een pioniersplek gaat nogmaals pionieren! Dit is het antwoord van de pioniersplek Crosspoint op de uitdaging voortdurend in verbinding te blijven met buurtbewoners. Voor mensen met een niet-Nederlandse afkomst bleek de drempel naar Crosspoint te hoog. Het pioniersteam startte House of Joy, een ontmoetingsplek voor deze mensen.


Het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk heeft sinds kort een ,,aangrijpend” schilderij over de ramp van 1953 in de collectie. Daarop zijn radeloze ouders van enkele verdronken kinderen afgebeeld.


Het patriottisme in Rusland leeft op. Kinderen in Nizjni Novgorod leren in jeugdbewegingen hun natie lief te hebben. Floris Akkerman doet verslag.


Prinses Beatrix brengt de avond van haar leven door op Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Geurt Vervat, vroeger smid, heeft Beatrix meer dan eens ontmoet.

video RD, Johannes Visscher


Jaarlijkse organistendag Hersteld Hervormde Kerk in Putten. Thema is de samenwerking tussen voorganger en organist.


In een sociale onderneming in Enschede maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sheltersuits die dakloze buitenslapers warmte bieden.


[archiefbeeld, publicatiedatum 06-04-2013]

Een hoge dwarslaesie ten gevolge van een ongeval: dat is wat Erwin Hout overkomt wanneer hij op 19-jarige leeftijd verkeerd terechtkomt bij een val in ondiep water. Het boek ”Gedragen door de Herder” gaat over dit ongeluk en over de weerslag die het heeft op Erwin en alle betrokkenen eromheen.

video RD

https://www.digibron.nl/search/detail/3ee7ff0f4c8751b3292f86184a98dbd7/leven-met-een-dwarslaesie/0