343 leerlingen van 8 verschillende basisscholieren hebben vrijdagmiddag het splinternieuwe Zwemcentrum Rotterdam ingewijd. Hun collectieve bommetje betekent een officieus record, in ieder geval voor Rotterdam."Dit zwembad is super", schreeuwt een van de zwemmertjes. Met een salto plonst hij vervolgens van het startblok. "Het oude zwembad was heel erg lelijk en dit is heel erg mooi", roept een ander kind tevreden.De officiële opening werd verricht door wethouder Adriaan Visser en stond in het teken van records. Zo zwommen leden van verschillende Rotterdamse zwemverenigingen een 48 uur durende zwemmarathon.Van nul tot 95 jaar Ook deden 50 Rotterdammers mee aan een record 'floatfit', staan op een mat die drijft op het water. Verdere hoopte de organisatie honderd Rotterdammers uit honderd verschillende geboortejaren te kringen. De jongste was 0, de oudste uiteindelijk 95.Zwemcentrum Rotterdam is onderdeel van Sportbedrijf Rotterdam en een belangrijke stap in de ontwikkeling van het ''Hart op Zuid''-project dat een metamorfose moet betekenen voor het gebied rond winkelcentrum Ahoy en Zuidplein.Nog altijd genieten van het waterMevrouw Van der Ven (95) genoot tijdens de opening van het water. "Ik zwem al mijn hele leven. Ik heb mijn kinderen er ook mee opgevoed. Tijdens mijn zwemexamen moest ik nog van de hoge", lacht de kwieke dame uit Hillegersberg.Een klein aanbeveling had ze wel: het water mocht wat warmer en de thermostaat in de hal een graadje lager. Maar het mocht de waterpret voor de 95-jarige niet drukken.


Twee tot vier kuub afval halen ze wekelijks uit het water in centrum van Rotterdam. De cliënten van zorginstelling ASVZ hebben een beperking en zetten zich elke week in voor de stad. Als dagbesteding vissen ze zwerfvuil op. De verwerking ervan is een probleem: de kosten voor het inleveren bij Roteb lopen hoog op.De ASVZ wordt door de gemeentelijke afvalverwerker Roteb als een bedrijf gezien en die moeten betalen als ze afval inleveren. In containers op straat mag je niet zomaar afval gooien als bedrijf.De zorginstelling biedt het afvalvissen aan als dagbesteding voor zijn cliënten. Mensen met een beperking, die op deze manier wat terug kunnen geven aan de maatschappij.Mensen op de kades steken hun duimen op"In de zomer zijn er veel mensen die op de kades komen en dan zien ze wat we doen", zegt Teamleider Arnoud Janssen. "Meestal steken ze een duim op. En de mensen die hier rond die havens wonen, zijn natuurlijk ook heel blij dat we de havens schoon houden". De vissers halen van alles uit het water. "Plastic, blikjes, glas", somt Janssen op. "Maar ook fietsen en stoelen. We hebben er ooit een kluis uit gehaald. Tassen met alle spullen er nog in, noem maar op."Door weer en windOm daar nou voor te moeten betalen vond de teamleider die met zijn cliënten door weer en wind in het bootje afval vist wel heel cru. "De VVD in Rotterdam heeft toevallig een site waar je foto's kunt plaatsen van afval dat je tegen komt op straat", aldus Janssen. "Ik heb ze gebeld en toen is het balletje gaan rollen. "Door aandacht heeft Janssen inmiddels twee aanbiedingen van bedrijven die willen helpen. Een van die bedrijven is een afvalverwerkingsbedrijf. Begin volgende week gaan ze met ASVZ om tafel om te kijken hoe ze kunnen helpen.Ook de gemeente heeft inmiddels gezegd met de zorginstelling te willen kijken hoe dit probleem kan worden opgelost.


FC Rijnmond is dé regionale voetbaltalkshow! Iedere week schuift een bekende naam uit de voetbalwereld aan bij presentator Etienne Verhoeff om het voetbal in de regio te bespreken.De enorme verkeershinder rond Rotterdam duurt nog zeker tot halverwege de avond, verwacht Rijkswaterstaat. De chaos op de weg is het gevolg van een grote storing in de Beneluxtunnel (A4) op vrijdagmiddag.De Beneluxtunnel werd aan het begin van de middag in beide richtingen afgesloten vanwege een storing aan de bedieningssoftware. Door die sluiting moest ook de Ketheltunnel dicht om veiligheidsredenen.Het verkeer heeft urenlang vastgestaan. Nadat de storing in de Beneluxtunnel aan het einde van middag verholpen was, gingen de tunnels weer open. Dat was een eerste stap voor het verdwijnen van de chaos op de weg.Bruggen blijven dichtOm de auto's in de stad niet nog meer vertraging op te laten lopen, blijven de Erasmusbrug, Koninginnebrug en de bruggen over de Schie voorlopig even dicht, meldt Havenbedrijf Rotterdam.Chaos in MaassluisBestuurders die de drukte op de weg probeerden te vermijden door over het water te reizen, hadden ook geen geluk: het verkeer richting de pont tussen Maassluis en Rozenburg stond ook muurvast. De gemeente Maassluis adviseert automobilisten die nu vaststaan voor de pont om te keren en naar de A20 te rijden.Bericht gaat onder de foto verder.[tweet:https://twitter.com/hermineke/status/967074690056499201 ]Een bestuurder die de drukte op Laan 1940-1945 probeerden te vermijden, reed over de voet van een handhaver heen. Net als andere automobilisten geprobeerde de bestuurder om over de stoep en het fietspad te rijden. De betreffende bestuurder kreeg een boete.Er waren ook omwonende die de automobilisten te hulp schoten:[tweet:https://twitter.com/Glijn1/status/967053033820565505 ] 'Stel je reis uit'Rijkswaterstaat drukt automobilisten op het hart de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de omleidingsroutes te volgen."Stel je reis uit, dat is het verstandigst", was eerder het advies van Sander van Beurden, manager stedelijke bereikbaarheid van de gemeente Rotterdam. Door de drukte op de ring liep ook de binnenstad al snel vast. "Rotterdam en de ring zijn met elkaar getrouwd. Gebeurt er wat op de ring, dan merk je dat in de stad", legt Van Beurden uit.


In de voetbaltalkshow FC Rijnmond blikt presentator Etienne Verhoeff met Geert den Ouden, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel vooruit op het voetbalweekend. Feyenoord speelt tegen PSV, Excelsior gaat op bezoek bij SC Heerenveen en Sparta wacht een loodzware klus in Alkmaar tegen AZ.Natuurlijk ging het in FC Rijnmond over Robin van Persie en het akkefietje op de training tussen Steven Berghuis en Sven van Beek. 'Bij Berghuis zit er wel een zekere lijn in.'


De vlag hangt nog niet uit, maar de huidige Kamermeerderheid voor eigen bewapende beveiligers op Nederlandse schepen maakt de reders al erg blij. "Dit is groot nieuws voor onze varende leden en hun familieleden", zegt Marcel van den Broek van vakbond Nautilus."We hebben vanochtend gebak laten komen", vertelt Guido Hollaar van de Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders. Al tien jaar voert de organisaties actie om schepen die door piratengebied in Somalië moeten te laten beveiligen.De ChristenUnie lijkt nu ook akkoord te zijn met de wens van de reders. Daardoor is nu een meerderheid in de Tweede Kamer voor de beveiliging. Eind maart stemt de Kamer over het wetsvoorstel, dan is het laatste woord nog aan de Eerste Kamer.'Eerst naast de piraten schieten'De ChristenUnie stelt wel één voorwaarde: de beveiligers moeten een bodycam dragen en er moet een 360-graden-camera met geluid op het schip zijn. Als de beveiligers moeten optreden, gaan de camera's aan. De situatie kan dan achteraf beoordeeld worden door het Openbaar Ministerie."Het eerste doel van die private beveiligers is juist het voorkomen van geweld", stelt Hollaar. "Ze krijgen een hele duidelijke instructie: eerst naast de piraten schieten.""Als het uiteindelijk echt niet anders kan, zul je gericht moeten schieten. Maar ook dan zul je alles in het werk moeten stellen om dodelijk gewond raken." Hollaar noemt de bodycams 'ideaal', mocht er iets uitgezocht worden."Over een aantal maanden hopen we de eerste bewapende beveiligers aan boord te plaatsen", vervolgt Hollaar. Als dat mag, dan mag de vlag uit, want dan zijn de reders echt blij.


Vrienden en klasgenoten van de vermiste Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam, hebben vrijdagmiddag honderden flyers met zijn foto uitgedeeld in het centrum van Rotterdam.De leerling van scholengemeenschap Wolfert van Borsselen wordt sinds zondagavond vermist. Hij kwam niet meer terug van een internetdate en heeft sindsdien zijn telefoon uitstaan."Dit is niks voor Orlando," zegt vriendin en klasgenote Lucie. "Als er iets zou zijn of als hij van huis zou willen weglopen, had hij dat zeker met een van ons besproken. Het past echt niet bij Orlando om zomaar te verdwijnen, zonder nog iets van zich te laten horen."Vriend Anne vreest dat er mogelijk iets mis is gegaan met een afspraak die Orlando had gemaakt via Grindr, een datingapp voor homoseksuelen. "Hij deed altijd een beetje geheimzinnig over die afspraakjes, maar je weet gewoon niet wat voor soort mannen je op zo'n manier tegenkomt. Misschien is hij wel ontvoerd."De politie zegt de vermissing serieus te nemen, maar heeft vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf.


Anton Slotboom vertelt je weer waar je dit weekend absoluut heen moet gaan. Geniet dus van prachtige sprookjes, bitterballen bij de ondergaande zon en een speciale familievoorstelling in een nachtclub.

---

Volg ons ook op
Facebook: https://www.facebook.com/RTVRijnmond/
Twitter: https://twitter.com/RTV_Rijnmond
Instagram: https://www.instagram.com/rtvrijnmond/
Website: http://www.rijnmond.nl/


Zeg je Anass Achahbar, dan zeg je Feyenoord - PSV. De wedstrijd in 2015 tussen de twee Nederlandse grootmachten werd toen eigenhandig door de oud-spits beslist.“Ik word er nog vaak aan herinnerd,” blikt Achahbar terug voor RTV Rijnmond. “Zeker als de wedstrijd er weer aan komt. Ik zal dat duel nooit vergeten.”Achahbar ging van Feyenoord naar PEC Zwolle, maar werd ook daar geen vaste waarde. Inmiddels speelt hij op huurbasis bij NEC. “Ik heb het plezier in mijn sport weer terug. Dat is het belangrijkste,” zegt Achahbar.


Er ligt weer een indrukwekkend schip aan de Rotterdamse Wilhelminakade voor de Cruise Terminal. Dit keer geen internationaal cruiseschip, maar een enorm werkschip: de Bokalift I van de Papendrechtse baggeraar Boskalis.De Bokalift I is vijf jaar oud en onlangs omgebouwd in Singapore. Het is het nieuwe vlaggenschip van de baggermaatschappij.Wat vooral opvalt, is de enorme kraan achterop het schip. "Wanneer die omhoog staat, is de kraan dik boven de 100 meter hoog. De cabine en de brug zijn zo'n 35 meter hoog", vertelt Rick Maliepaard van Boskalis.VlaggenschipDe Bokalift I ligt aan de Wilhelminakade om zaterdag aan de 3500 werknemers van Boskalis te laten zien. Publiek mag dit weekend niet aan boord.Zondag in alle vroegte vertrekt het schip naar de Waalhaven. Vanaf daar gaat het over drie weken de Noordzee op om fundaties van windmolens in zee te installeren.Het schip kan ook complete boorplatformen demonteren. "Dat past allemaal achterop, mits het in het bereik van de kraan blijft", legt Maliepaard uit.


Wout Faes is weer basisspeler bij Excelsior. Door de blessure van Jordy de Wijs, dat wel, maar verdedigend staat het blok achterin met Jurgen Mattheij goed. Faes heeft zijn draai gevonden bij de Kralingers."Het gaat goed, voor mij is het positief dat die kans is gekomen, zaak om die kans te grijpen. Mijn best blijven doen en te blijven presteren. Ik denk dat ik stabiel bezig ben, ook door Jurgen (Mattheij, red.). Dat klikt wel goed."Zaterdag wacht voor Excelsior, dat afgelopen weekend won bij Vitesse, een uitduel met SC Heerenveen. Een oude club van Faes. "Een wisselvallige tijd, maar kijk daar wel met een overwegend goed gevoel op terug. Ik heb daar mijn profdebuut kunnen maken. Maar dat is nu voorbij, kijk nu naar de toekomst."


De rechter heeft straffen tot vijftien jaar cel opgelegd voor een reeks gruwelijke martelingen op Goeree-Overflakkee. De rechter sprak van sadisme en van geweld dat te bizar voor woorden is.Een van de slachtoffers was onder meer verkracht met een honkbalknuppel en werd gedwongen poep te eten. Rechter Havik:"De rode draad is het genoegen dat de verdachten ontleenden aan de mishandelingen, verkrachtingen en vernederingen. Sadisme is het woord dat de lading dekt."De rechter benadrukte dat de drie slachtoffers kwetsbare mannen waren en dat de daders daar bewust misbruik van maakten.PedofielenDe verdachten hadden gezegd dat zij geweld gebruikten om pedofielen een lesje te leren. De rechter wijst erop dat daar geen bewijs voor was. "Hoe dan ook: het is natuurlijk volstrekt onaanvaardbaar dat de verdachten voor eigen rechter gingen spelen."Ook het verweer van de verdachten dat zij zich hadden laten meeslepen en onder dwang van de andere(n) geweld hadden gebruikt, wierp de rechter in de prullenbak. "Het lijkt er wel op dat de verdachten elkaar hebben opgehitst in een dynamiek die trekken heeft van een groepspyschose."De volledige vonnissen zijn hier te lezen.


Robin van Persie weet zelf al of hij zondag speelt of niet tegen PSV. "Maar ik heb een geheimhoudingsplicht, daar moet ik me aan houden," zegt hij. Alles wijst erop dat trainer Giovanni van Bronckhorst Van Persie spaart en klaarstoomt voor het belangrijke bekerduel met Willem II.Feyenoord kreeg vrijdag bezoek van Ronald Koeman, oud-trainer en speler van Feyenoord én sinds kort bondscoach van het Nederlands elftal. Van Persie heeft de deur voor Oranje nooit dichtgedaan en ziet een rentree wel zitten. "Ik sta open voor Oranje. Ook in mijn situatie, ik ben 34, geen 20 meer, maar de deur moet je nooit dichtgooien. Zeker niet. Misschien spreek ik Koeman binnenkort en ga ik naar hem luisteren."Van Persie was niet aanwezig bij het akkefietje eerder deze week op de training tussen Sven van Beek en Steven Berghuis, hij had het trainingsveld net verlaten. "Maar die dingen gebeuren overal, bij elke club. Ook hier. Bij andere clubs trainen ze vaak besloten, zie je de beelden niet, nu wel. Het belangrijkste is hoe zij reageren en hoe wij er als team mee omgaan. Dat was goed."


Het ziet ernaar uit dat Robin van Persie zondag niet start tegen PSV. De routinier lijkt klaargestoomd te worden voor het duel van woensdag tegen Willem II, in de halve finale van het bekertoernooi."Woensdag spelen wij een belangrijke wedstrijd. Robin heeft niet alles mee kunnen doen deze week. Voor een aantal jongens is het zaak om te kijken wat beter is, starten zondag of woensdag," aldus trainer Giovanni van Bronckhorst. Gezien de belangen van het duel met Willem II zou een plek zondag op de bank tegen PSV logischer zijn voor Van Persie.Jeremiah St. Juste mist het duel sowieso, hij mist zelfs het hele restant van het seizoen. Sam Larsson is ook niet van de partij, Ridgeciano Haps wel. Keeper Justin Bijlow traint ook weer gewoon mee. Hij heeft nog wat last van zijn ribben, maar zit zondag wel bij de selectie.Van Bronckhorst ging tijdens het wekelijkse perspraatje in de Kuip ook nog in op het akkefietje tijdens de training tussen Steven Berghuis en Sven van Beek. "Een incident, dat zie je vaker. Ik hoefde weinig te doen. De jongens hebben het uitgesproken op de training en dat was het. Je weet dat ze er in training soms vol op gaan. Jongens hebben strijd en passie, we moeten het niet groter maken dan het is."