Geothermie | Minister Wiebes en koning Willem-Alexander in Andijk


Minister Wiebes ging met koning Willem-Alexander op bezoek in Andijk. Zij kregen een rondleiding bij Energie Combinatie Wieringermeer (ECW), een operator van geothermie. Daarna gingen zij in gesprek over de mogelijkheden van geothermie in de bebouwde omgeving.

Groningengas | Ondernemers praten over duurzame alternatieven


Tijdens een bijeenkomst in Utrecht praten ondernemers over duurzame alternatieven voor Groningengas. Minister Wiebes was hier ook bij aanwezig en ging met de ondernemers in gesprek.

Collegetour | André Kuipers geeft les over ruimtevaart en techniek


Het is belangrijk dat kinderen leren over techniek en ruimtevaart en welke kansen daar liggen. Ruimtevaarder André Kuipers vertelt hierover tijdens zijn collegetour over techniekpact en staatssecretaris Mona Keijzer was daar ook bij aanwezig.

Gasdossier | Zoeken naar alternatieven


Grolsch, Sibelco en FrieslandCampina zijn drie grote Nederlandse bedrijven die aardgas nodig hebben voor hun productie. In deze video vertellen ze hoe ze hun vraag naar aardgas reduceren, door gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Ook gaan ze in de toekomst op innovatieve wijze verder verduurzamen.

NLOnderneemt | #009 Change Hairstyling


In de serie NLOnderneemt zie je de verhalen van de ondernemers van Nederland. In deze aflevering vertelt Jos Beks over Change Hairstyling, een kappersbedrijf dat heel ver is met digitalisering. Deze MKB’er maakt gebruik van Big Data en beschikt over een intelligent voorraad-, agenda- en kassasysteem.

Nederland Digitaal | Staatssecretaris Mona Keijzer over digitalisering


Digitalisering | Conferentie NL Digitaal


Logistiek | Innovatieve en duurzame stadsdistributie


Logistiek is nodig om de economische toppositie van Nederland te behouden. Dat geldt ook voor Topsector Logistiek. Staatssecretaris Mona Keijzer gaat daarom in gesprek met ondernemers en Transport Logistiek Nederland over o.a. innovatie en verduurzaming stadsdistributie

Ministerie EZK | Corporate Video


De Corporate Video van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Roosendaal | Innovatie binnen de retail


Roosendaal past digitale technologie toe voor winkelend publiek in de binnenstad en is daarmee één van de retailpioniers in Nederland. Staatssecretaris Mona Keijzer gaat daarom in gesprek met twee lokale ondernemers van de kledingwinkel Rubia over innovatie binnen de retail.

Brexit | Drie vragen over Brexit


Waarom is het belangrijk dat ondernemers zich voorbereiden op de brexit? Staatssecretaris Mona Keijzer beantwoordt er drie vragen over in deze video.

NLOnderneemt | #008 Train Lodge


In onze videoserie NLOnderneemt zie je de verhalen van de ondernemers van Nederland. In aflevering 8 vertelt Harry de Boer over zijn bedrijf Train Lodge in Amsterdam. Hij kon zijn bedrijf niet van de grond krijgen zonder een financiering van Qredits.

NLOnderneemt | #007 Custom Camp


In onze videoserie NLOnderneemt zie je de verhalen van de ondernemers van Nederland. In aflevering 7 vertelt Evelyn Veldboer-Wolters over haar bedrijf Custom Camp, dat niet kon starten zonder een financiering van Qredits.

Glasvezel | 3 miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland


Snel internet, overal beschikbaar en voor iedereen: vast en mobiel. Dat is de ambitie van het kabinet. Snel internet is nodig, omdat de komende jaren dagelijkse zaken worden verbonden met het internet. In het kader hiervan, bezoekt staatssecretaris Mona Keijzer zorgboerderij De Neeth waar de 3 miljoenste glasvezelaansluiting van Nederland wordt aangelegd.

Energiebesparing | Hoe doet EZK het zélf?


Hoe staat het met energiebesparende maatregelen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zelf? De Omgevingsdienst Haaglanden ziet er namens de gemeente Den Haag op toe, ook bij EZK. De inspecteur nam een kijkje in ons gebouw.
"