Kersttoespraak 2018


Koning Willem- Alexander spreekt de Kersttoespraak uit vanuit de bibliotheek van Paleis Noordeinde. © NOS

Koning bezoekt maakindustrie Brainport Eindhoven


Koning Willem-Alexander brengt woensdag 12 december een werkbezoek aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven. Het bezoek staat in het teken van de Nederlandse maakindustrie. De Koning bezoekt MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen en Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie. Beide bedrijven zijn gevestigd in Helmond.

Kerstboom Paleis Noordeinde


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ )" />
Op het voorplein van Paleis Noordeinde staat een 12 meter hoge kerstboom versierd met kerstballen en echte jingle bells. De boom wordt verlicht door 2500 ledlampjes en komt van Kroondomein ’t Loo. Volg hier de reis die de fijnspar maakte van Apeldoorn naar Den Haag.
Video: RVD
Muziek: We Wish You a Merry Christmas van Twin Musicom is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution-licentie (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ )

Inkomend staatsbezoek Singapore


https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/staatsbezoeken/nieuws/2018/11/08/staatsbezoek-president-singapore---programma
Video: RVD" />
De president van de Republiek Singapore, mevrouw Halimah Yacob, bracht op 21 en 22 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Zij werd vergezeld door haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee. Het staatsbezoek bevestigde de goede en hechte bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Singapore. Ook bood het gelegenheid om de samenwerking te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van economie en innovatie. Meer info over het programma: https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/staatsbezoeken/nieuws/2018/11/08/staatsbezoek-president-singapore---programma
Video: RVD

Prinses Margriet en Prins Pieter-Christiaan brengen een bezoek aan Haïti voor het Rode Kruis


Prinses Margriet en Prins Pieter-Christiaan in Grand Fond in #Haïti. Als erevoorzitter van het @RodeKruisbezoekt Prinses Margriet samen met Prins Pieter-Christiaan, vicevoorzitter van het Rode Kruis, projecten op het gebied van rampenpreventie. De dammen beschermen de mensen in Grand Fond tegen natuurgeweld, maar zorgen tegelijkertijd voor voedselzekerheid doordat de dammen voor een constante aanvoer van water zorgen door een vernuftig irrigatiesysteem. Het project in Grand Fond is onderdeel van ‘The Resilience programme’, een lange termijn aanpak opgesteld om de weerbaarheid van kwetsbare mensen te vergroten in het zuidoosten en zuiden van het land. #prinses #prins #rodekruis #irrigatie#rampenpreventie
Video: Rode Kruis

Troonrede 2018


Den Haag - 18 september 2018 - In de Ridderzaal spreekt de Koning de Troonrede uit

Koning opent mbo-jaar 2018-2019


Koning Willem-Alexander opent op maandag 27 augustus 2018 in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019. Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. © ANP Pers Support

Oranjefonds werkbezoek aan Vitaal Dorp


https://www.oranjefonds.nl/samen-ouder " />
Door de inzet van Vitaal Dorp heeft Everdingen een levensmiddelenwinkel, een zorgpunt, een koffiehoek en een bibliotheek. Vrijwilligers, mensen met een arbeidsbeperking en deelnemers aan re-integratieprojecten helpen mee om deze voorzieningen te laten draaien.
In het dorpshuis spreekt Koning Willem-Alexander met initiatiefnemers en betrokkenen over Vitaal Dorp en het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds. Aansluitend bezoekt de Koning de Buurtwinkel Everdingen waar hij m...et betrokkenen spreekt. In de koffiehoek ontmoet de Koning de dames van de haakclub.

Stichting Vitaal Dorp is een van de vijfentwintig deelnemers aan het nieuwe Oranje Fonds programma Samen Ouder. Dit programma stimuleert initiatieven die ouderen meer bij de samenleving willen betrekken: https://www.oranjefonds.nl/samen-ouder

Koning Willem-Alexander opent Everuse


Woensdag 24 januari 2018 – Koning Willem-Alexander opent de circulaire isolatiefabriek Everuse in Sneek. EverUse maakt isolatiematten van papierafval, waarbij alle materialen vervolgens weer worden hergebruikt. Door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, wordt ook geen nieuw afval gecreëerd en zegt het bedrijf volledig duurzaam te kunnen produceren. De fabriek van EverUse is zo ontworpen dat oude matten worden teruggenomen en hergebruikt, zodat er niks meer wordt weggegooid. EverUse heeft als ambitie een afval-loos en circulair Nederland.

Kersttoespraak 2017


http://koningshuis.nos.nl " />
Wassenaar, 25 december 2017 - Vanuit De Eikenhorst houdt Koning Willem-Alexander zijn kersttoespraak.

© NOS - meer beelden: http://koningshuis.nos.nl

Koninklijk Paar en staatssecretaris Knops bezoeken Saba, St. Maarten en St. Eustatius


Vrijdag 1 december 2017 - Na enkele presentaties van de Saba Conservation Foundation over stand van zaken van de flora en fauna op Saba duiken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met parkmanager Kai Wulf naar het koraalrif in het unieke onderwaterpark Saba Bank. Dit park is sinds 2010 beschermd natuurgebied.

Lang leve de Muziekshow!


Joël, Aster en Emma bezoeken Koningin Máxima thuis in Wassenaar. Ze vertellen haar over hun passie voor muziek en laten alle drie horen wat ze in huis hebben. Ze zijn elke zaterdagavond om 19.25 uur te zien in de Lang leve de Muziekshow! Iedere week strijden drie basisschoolgroepen uit een provincie tegen elkaar in de show. De winnaars mogen tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy met de grootste schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan 60-jarig Kansfonds


22 augustus 2017 - Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het Kansfonds dat dit jaar 60 jaar bestaat. Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten.

Troonrede 2017


DEN HAAG - 19 september 2017 - In de Ridderzaal spreekt de Koning de Troonrede uit.

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan de Kustwacht


5 september 2017 - Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de Nederlandse Kustwacht waar zij wordt geïnformeerd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Kustwacht.
De Kustwacht heeft haar thuisbasis op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder.
"