IJsselmeergebied 2050


https://www.agendaijsselmeergebied2050.nl/. " />
In het IJsselmeergebied komen veel ambities, opgaven en investeringsprojecten van Rijk en partijen in de regio samen. Lees meer hierover op https://www.agendaijsselmeergebied2050.nl/.

Laat je stem horen!


23 mei, fiets-naar-je-werk-dag en natuurlijk verkiezingsdag! Laat je stem voor het Europees Parlement horen.

Fiets-naar-je-Werk-Dag


Op 23 mei is het Fiets-naar-je-Werk-Dag! Meer dan de helft van alle werknemers woont binnen 15 kilometer van hun werk. Fietsen kan dan een optie zijn. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven roept op om dat 23 mei - op Fiets-naar-je-Werk-Dag - een keer uit te proberen.

Opening station Lansingerland - Zoetermeer


Dagelijks zijn er al bijna duizend treinreizigers die het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer weten te vinden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opende dit nieuwe vervoersknooppunt vrijdag 17 mei officieel. Overstappen tussen trein, tram, auto en fiets.

Fietsambassadeur attractiepark De Efteling


Er was eens… een attractiepark dat fietsstimulering serieus wilde aanpakken. De Efteling biedt al de nodige voorzieningen voor werknemers die op de fiets naar het werk komen, maar volgens directeur Fons Jurgens – zelf fervent fietser – is er nog een wereld te winnen. “We staan in de startblokken.”

Fietsambassadeur a.s.r.


Maak kennis met onze fietsambassadeur a.s.r.! “Je moet wel zorgen dat je het makkelijk maakt en laagdrempelig voor je mensen om de fiets te pakken”, aldus Boudewijn van Uden, directeur corporate communicatie van a.s.r. De fietsambassadeurs van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. Hiermee inspireren zij hun sector, klanten, medewerkers, en de regio. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk op www.defietsambassadeurs.nl.

Opening 3de kolk Beatrixsluis Nieuwegein


Met het luiden van scheepsbel opende HKH Prinses Beatrix de nieuwe 3de kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. "De bijna 300 meter lange kolk zorgt ervoor dat grote binnenvaartschepen snel en veilig kunnen passeren", zei minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Staatssecretaris Van Veldhoven mee met taxi-inspectie ILT


Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ging een avond mee met de controleurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Ga goed voorbereid op weg! Start motorseizoen 2019


“Ga goed voorbereid de weg op, check van tevoren je motor, kleding en helm en geniet ervan!” Minister Cora van Nieuwenhuizen maakt zich op voor het motorseizoen.

De kracht van het contrast op de A2 bij Maastricht


Welkom op het videokanaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Dit ministerie zet zich continue in voor een bereikbaar, veilig en duurzaam Nederland.

Het gaat bij IenW om leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland, daar werkt IenW aan.

I can still do it


Portrait of mr. Brasjen: winner of the Silver Pedal as the number two oldest active bicyclist in The Netherlands
Doortrappen (Pedal On) programme for safe cycling of elderly people.

The Power of Contrast


Corporate video of The Netherlands Ministry of Infrastructure and Water Management.

Staatssecretaris Van Veldhoven reageert op klanttevredenheidscijfers OV


Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: " Een pluim voor alle mensen die er afgelopen jaar aan hebben bijgedragen dat het OV weer wat verbeterd is! En heldere oproep van de reiziger: betere reisinformatie bij storingen."

Ik kan het nog - sociale media


Portret van Zilveren Trapper winnaar meneer Brasjen. In het kader vann het Programma Doortrappen, dat de ambitie heeft dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Sociale media versie

Ik kan het nog


Portret van Zilveren Trapper winnaar meneer Brasjen. In het kader vann het Programma Doortrappen, dat de ambitie heeft dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.
"