Oranjekoorts voor 't Brabants WK Buske


De OranjeLeeuwinnen staan op het WK in Frankrijk in de achtste finale. En daar is ook ‘t Brabants WK Buske. Verslaggevers Eva de Schipper en Ronald Sträter volgen de Brabantse speelsters én supporters.

Belgische en Nederlandse politie patrouilleren samen tijdens dag tegen woninginbraken


Het was een slechte dag voor het dievengilde om in te breken, want het was namelijk European Focus Day. Tijdens deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. En zo ook in Roosendaal, daar werd extra gesurveilleerd. En dat pakten ze dan ook ‘Europees’ aan, want ze deden dat samen met de Belgische politie.

Kerncollectie van 15.000 boeken van kloosterorde van de Augustijnen naar Universiteit Tilburg


De volledige kerncollectie van de kloosterorde van de Augustijnen uit het klooster Mariënhage in Eindhoven is woensdagmiddag overgedragen aan de Universiteit van Tilburg. In totaal 15.000 werken, vooral boeken, liggen voortaan in de bibliotheek, het depot en de kluis van de universiteit.

Nabestaanden MH17: met een tevreden gevoel naar buiten


Kolonel Kamstra over de blikseminslag.


Kolonel Kamstra over de blikseminslag waarbij 14 gewonden vielen.

Formule E naar Eindhoven? Zo zou dat er uit kunnen zien


Het is nu nog een onderzoek, maar de droom is er wel. Eindhoven wil de raceklasse Formule E naar de stad halen. Daarvoor werd woensdag een verklaring ondertekend door de gemeente en een aantal ondernemers. Ze gaan kijken of het mogelijk is de grootste elektrische raceklasse ter wereld door de straten van Eindhoven te laten scheuren.

Nabestaanden MH17-slachtoffers zijn blij met het aanwijzen van verdachten


Het Openbaar Ministerie gaat vier mensen vervolgen voor het neerhalen van vlucht MH17 in juli 2014. Ze worden verdacht van moord. Het proces moet op 9 maart volgend jaar beginnen.

Bep is flink geschrokken van de brand woensdagochtend in haar woonboerderij.


14 aspirant-militairen gewond bij blikseminslag in Ossendrecht


Een aspirant-militair is woensdag zwaargewond geraakt door een blikseminslag op een militair oefenterrein in Ossendrecht. Hij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd, meldt de marechaussee. Dertien andere leerlingen zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Beeldend kunstenaar Jac van Nes is boos op de gemeente Woensdrecht


Vlammen sloegen metershoog uit het dak van een schuur in Waspik en er ontstond veel rook.


Blikseminslag heeft woensdagochtend aan de Benedenkerkstraat in Waspik een uitslaande brand veroorzaakt in een schuur met een rieten kap. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is het middelste deel van de schuur door de brand volledig verwoest. Rond elf uur is het sein brandmeester gegeven.

Daniëlle van de Donk heeft geen voorkeur voor tegenstander in achtste finale


Kritiek op OranjeLeeuwinnen mag wel wat minder volgens Daniëlle van de Donk


Workshop opera in Den Bosch: ‘Begrijpen en voelen wat je zingt’


De ME oefent hoe ze moeten reageren op rellende hooligans.


"