Marion is kaal door een auto-immuunziekte - OMROEP WEST


Sinds haar tiende lijdt Marion Kremer uit Delft aan alopecia areata, een auto-immuunaandoening waarbij het immuunsysteem gezonde haarzakjes aanvalt, waardoor ze uitvallen. Het betekent dat de nu 57-jarige Marion geen haar heeft en kaal door het leven gaat. 'Ik weet inmiddels dat ik ook zonder haar een heel leuke vrouw ben.'

Montana Meiland verrast ouders in Frankrijk: 'Gillen moesten we, gillen!' - OMROEP WEST


In 2006 zijn ze voor heel Nederland nog onbekend, maar anno 2019 is dat wel anders: de familie Meiland-Renkema uit Noordwijk. Dertien jaar geleden laten ze hun hele hebben en houden achter voor een avontuur in Frankrijk. Ze kopen een groot kasteel en toveren dat om tot een paradijs. Het televisieprogramma 'Ik Vertrek' volgt ze, en maakt ze in één klap 'beroemd'. Dochter Montana bleef achter in Nederland en zoekt haar ouders eens in de zoveel tijd op.

Skypen met Noordwijkse Martien Meiland: 'Heimwee? Nee, in Noordwijk staat altijd wind' - OMROEP WEST


In 2006 zijn ze voor heel Nederland nog onbekend, maar anno 2019 is dat wel anders: de familie Meiland-Renkema uit Noordwijk. Dertien jaar geleden laten ze hun hele hebben en houden achter voor een avontuur in Frankrijk. Ze kopen een groot kasteel en toveren dat om tot een paradijs. Het televisieprogramma 'Ik Vertrek' volgt ze, en maakt ze in één klap 'beroemd'. Een Skype-gesprek met Martien Meiland, die geen heimwee heeft naar Nederland.

Agent DH01 veroordeeld, DH02 vrijgesproken in zaak-Mitch Henriquez - OMROEP WEST


Het Haagse Gerechtshof heeft woensdag agent DH01 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar voor zijn rol bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez (42) in het Zuiderpark eind juni 2015. Volgens het Hof is mishandeling met de dood tot gevolg bewezen. De agent krijgt geen beroepsverbod. Agent DH02 is volledig vrijgesproken. Eerder legde de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op. De agenten gingen daar tegen in beroep.

Voorwaardelijke celstraf voor DH01 in zaak-Mitch - OMROEP WEST


Het Haagse Gerechtshof heeft woensdag agent DH01 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar voor zijn rol bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez (42) in het Zuiderpark eind juni 2015. Hij krijgt geen beroepsverbod.

Hof: 'Overlijden Henriquez naar grote waarschijnlijkheid door handelen DH01' - OMROEP WEST


Het letsel aan de nek door de aangelegde nekklem 'kan niet anders dan veroorzaakt zijn dan door de nekklem, die DH01 aanlegde', concludeert het Hof. 'De klem is kennelijk niet goed aangelegd. Het risico dat schade wordt veroorzaakt is aanwezig en DH01 wist dit. Het handelen van DH01 was onrechtmatig. Verwijtbaar buitenproportioneel', noemt het hof de nekklem.

Volledige vrijspraak DH02 in zaak-Mitch - OMROEP WEST


Het Haagse Gerechtshof heeft woensdag agent DH02 volledig vrijgesproken voor zijn rol bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez. Eerder legde de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op. De agenten gingen daar tegen in beroep.

Shakespeare, maar dan in openlucht bij ggz-kliniek - OMROEP WEST


Hij is meer dan honderd jaar oud: de tuin van 'GGZ Joris' in Delft. En toch weten maar weinig Delftenaren dat hij bestaat. Zonde, vinden de medewerkers. En dus kwamen ze op het idee van een theaterproductie die wordt gespeeld in die tuin. Het wordt de klassieker 'As You Like It' van Shakespeare. Maar dan een beetje anders...

Topless zonnen: ja of nee?


'Blote borsten horen wat ons betreft bij Nederland.' Maar de tijd dat vrouwen probleemloos zonder bikinitopje de deur uit gingen voor een dagje strand is alweer ruim twintig jaar geleden, zegt Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot. Met een nationale toplessdag wil de organisatie die zich sterk maakt voor naaktrecreatie, het tij keren: 'Dag witte strepen, hallo egaal bruine borsten.'

Coldcase: Wie vermoordde Jan de Niet in het Haagse Bos? - Team West


‘Mijn moeder moet weten wat er is gebeurd met haar kind.’ De zussen van Jan de Niet hopen na 29 jaar alsnog op duidelijkheid over wie hun broer in 1990 om het leven heeft gebracht, en waarom. Het lichaam van Jan werd gevonden in het Haagse Bos. Hij was met geweld om het leven gebracht. De zaak is opnieuw in onderzoek bij het coldcaseteam van de politie en er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Overvallers juwelier Leidschendam waren goed voorbereid - Team West


De overval op juwelier Siebel in Leidschendam was goed voorbereid. De daders waren volgens de politie op de hoogte van de omgeving en de werkwijze binnen het filiaal. Een eerdere uitzending van Team West leverde nog geen aanhoudingen op. Daarom wordt er nog een keer aandacht aan de zaak besteed.

Overvaller tankstation Alphen a/d Rijn zorgt voor sluiting van winkel - Team West


De overvaller die in februari toesloeg bij tankstation Van der Molen in Alphen aan den Rijn, is nog niet gevonden. Na de overval is de winkel gesloten en is het bedrijf onbemand verder gegaan. Met het tonen van de bewakingsbeelden hoopt de politie de dader alsnog te kunnen aanhouden.

Vermiste Anja Schaap mogelijk richting parkeerplaats bij Katwijks strand gelopen - Team West


De 33-jarige Anja Schaap is in de nacht dat ze verdween mogelijk richting de parkeerplaats aan de Noordduinseweg in Katwijk gelopen. De politie wil weten of mensen haar daar hebben gezien en komt graag in contact met iedereen die in de vroege ochtend van woensdag 29 mei op de parkeerplaats aanwezig was.

Hoogbejaard paar mag alvast kijkje nemen in vernieuwd museum De Lakenhal - OMROEP WEST


De hoogbejaarde Bob en Joke Lodder hebben al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw ‘iets’ met museum De Lakenhal in Leiden. Tijdens de verbouwing van het stedelijk museum konden ze het tot hun grote verdriet niet bezoeken. En nu mogen ze het vernieuwde museum als eersten even bekijken, nog voor de koning het woensdag opent.

Enorme brand verwoest bedrijfspanden in Berkel en Rodenrijs - OMROEP WEST


Een grote brand heeft een meubelmakerij en kringloopwinkel Rataplan in Berkel en Rodenrijs volledig in de as gelegd. Het vuur veroorzaakte enorme rookwolken die ook in onze regio te zien waren. Ook moesten onder meer inwoners van Zoetermeer hun ramen en deuren dicht houden.
"