Weerbericht voor donderdag: Warme meidag


Een hogedrukgebied bepaalt vandaag en morgen het weer in ons land. Het levert droog en vrij zonnig weer op. Vanmiddag is het met ongeveer 22 graden vrij warm, morgen wordt het nog een graadje warmer.

Weerbericht voor woensdag: Fraai lenteweer


Vandaag en morgen profiteren we van een hogedrukgebied in onze omgeving. Het blijft op veel plaatsen droog en de zon schijnt vaak. De middagtemperatuur ligt vandaag tussen de 16 en 20 graden. Morgen wordt het warmer.

Weerbericht dinsdagochtend: Veel wolken


Het is vaak bewolkt en de komende uren kan het lokaal even miezeren bij 12 of 13 graden. In het oosten is meer regen mogelijk. Vanmiddag breekt in Zeeland mogelijk de zon even door, de temperatuur loopt dan uiteen van 13 graden op de Wadden tot 17 langs de oostgrens. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig aan zee. Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en is het sterk nevelig bij minima van 10 graden. Morgen komt in de loop van de dag de zon geregeld tevoorschijn. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt 14 tot 18 graden.

Weerbericht maandagochtend: Oosten buien


In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen af en toe door, al gaat dat vooral in de kustprovincies erg moeilijk. In het oosten ontstaan stapelwolken en later enkele buien, mogelijk met hagel, onweer en veel regen in korte tijd. Het wordt 14 graden onder de bewolking tot 22 graden in de zon. Morgen is het grotendeels bewolkt. Vooral in de oostelijke helft is een spat regen mogelijk. Het wordt 14 tot 18 graden. Woensdag is er wat vaker ruimte voor de zon, blijft het droog en wordt het 14 tot 18 graden.

Weerberichtzondagochtend: vanmiddag lokaal pittige buien


Vandaag start vooral in de zuidelijke helft met kans op een spat regen, vanmiddag komen op meer plaatsen pittige buien tot ontwikkeling. Daarbij is kans op onweer en veel regen in korte tijd. Voor de buien uit loopt het kwik op naar 17 tot plaatselijk 24 graden. Vanavond en vannacht zijn er minder buien. Verspreid komt nevel of mist voor. Het kwik daalt naar 10 graden. Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in de middag in het oosten enkele regen- en onweersbuien. De maxima liggen tussen 15 en lokaal 23 graden.

Weerbericht voor zaterdag: Licht onstabiel lenteweer


Het weer is onder invloed van een lagedrukgebied boven het centrale deel van Europa. De zon schijnt geregeld, maar er kan ook een bui met onweer ontstaan. Op veel plaatsen blijft het echter vaak droog. Met maxima van 20 tot 24 graden is het dit weekend vrij warm.

Weerbericht voor vrijdag: Weekend warmer


De temperatuur gaat dit weekend omhoog, voor het eerst in deze meimaand bereikt het kwik de 20 graden. Tegelijkertijd wordt de lucht onstabiel van opbouw en kunnen er vooral in de middag en vroege avond enkele regen- of onweersbuien voorkomen.

Weerbericht donderdagochtend: Meer wolken


Vooral in het westen en zuidwesten schijnt de zon flink, maar vanuit het noordoosten neemt wel snel de bewolking toe en mogelijk valt er later op de dag in het oosten en noordoosten een spatje regen. De wind waait uit het noordoosten en is meest matig. Het wordt 13 tot 17 graden, afhankelijk van de bewolking. Vrijdag is het wisselend bewolkt en kan er een bui vallen. het wordt dan 15 tot 17 graden. In het weekend is het warmer met later op de dag kans op een regen- of onweersbui.

Weerbericht woensdagochtend: Zonnige dag


Het is vandaag zonnig. Vanmiddag komen verspreid wel wat kleine stapelwolken voor. De temperatuur loopt op naar 13 graden op de Wadden tot plaatselijk 18 in het zuiden. Daarbij waait een matige noordenwind. Morgen is er eerst wat zon, in de middag is er meer bewolking met vooral in het oosten kans op een spat regen. Voor de regen uit wordt het 14 tot 17 graden, in de regen is het kil. Vrijdag is het tamelijk bewolkt en verspreid valt een bui. De temperatuur blijft dan steken op 15 tot 17 graden. In het weekend wordt het warmer.

Weerbericht dinsdagochtend: Veel zon


Het is schitterend weer met flink wat zon en slechts enkele wolken. Het blijft droog en vanmiddag loopt de temperatuur uiteen van 14 graden langs de noordkust tot 17 of 18 graden in het oosten of zuidoosten. De noordoostenwind waait zwak of matig. Morgen blijft het droog met wederom flink wat zonneschijn en maxima rond 17 graden. Donderdag neemt vanuit het oosten de bewolking toe en mogelijk valt er ook al een eerste bui. Vrijdag en in het weekend neemt de kans op buien toe. Tegelijkertijd stijgt het kwik in het weekend naar 20 graden.

Weerbericht: vrij zonnig en een luchtdrukrecord


Het is vandaag vrij zonnig en droog weer dankzij een krachtig hogedrukgebied. Door het hogedrukgebied hebben we ook een nieuw record voor mei.

Weerbericht voor zondag: Vrijwel droog en warmer


Het blijft voorlopig vrijwel droog en de temperatuur zit in de lift. Eerst hebben we nog wel met frisse lucht te maken, maar vanaf woensdag ligt de temperatuur in de middag rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Weerbericht voor zaterdag: Droge periode begint


Als de regen in Limburg is weggetrokken, begint in ons land een droge periode. De wind komt eerst nog uit het noorden, daardoor ligt de middagtemperatuur dit weekend aan de lage kant. Volgende week draait de wind naar het oosten en stijgt het kwik in de middag naar de normale waarde voor midden mei.

Weerbericht voor vrijdag: Op veel plaatsen droog


Het is nog twee dagen veranderlijk, maar op veel plaatsen blijft het vanaf vandaag een tijd droog. Alleen in het zuiden is vandaag en morgen de kans op buien nog groot. De wind draait geleidelijk naar het noorden, daardoor is het komend weekend opnieuw vrij koel.

Weerbericht donderdagochtend: vanmiddag pittige buien


Vanochtend is er eerst nog wat ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend ontstaan er echter snel stapelwolken en vallen er verspreid buien. Daarbij is ook kans op onweer. Bij een meest matige westenwind wordt het 14 tot 17 graden. Komende nacht valt er lokaal nog een bui, maar in de ochtend wordt het droger. Alleen in de zuidelijke helft van het land kan er nog een bui vallen. Bij een meest matige westen wind, ligt het kwik in de middag tussen de 11 en 15 graden.
"